LogoBuurtvereniging Ons Ommetje

Buurttuin is een feit

Op 12 april 2016 16:54:28 geschreven door Dorien van Pinxteren.

   
Op 9 april 2016 is het ons dan eindelijk gelukt.
De eerste schop kon de grond in en 5 uur later werd het saaie grasveld aan de Oijenseweg opgefleurd door grote plantenbakken. Niet veel later werden de bakken gevuld met bloemen, sla en kruiden en werd het eerste zaad gezaaid.
De bedoeling is dat het er het hele jaar mooi uit gaat zien en dat jong en oud ervan geniet. Mocht u af en toe zin hebben in een vers blaadje sla op uw boterham, een takje tijm nodig hebben of een wortel lusten… schroom niet!
Mede dankzij het lekkere zonnetje zat de sfeer er goed in.
Van jong tot minder jong werd er hard gewerkt. En het was niet niets wat er gedaan moest worden. Na al het voorbereidend werk, konden vandaag de bakken bekleed worden met worteldoek, gevuld worden met takken en daarna vol geschept worden met goede grond. We hebben het dan over 7 kuub grond en houtsnippers, maar we hebben niemand horen klagen.
De eerste bloemetjes en kruiden konden worden geplant en de eerste zaadjes werden kort daarna in de grond gezaaid. De zon en de regen deden hun werk en een aantal weken later groeiden de sla als kool en staken de eerste sprietjes van de wortel al boven de aarde uit
Er wordt met veel enthousiasme gewerkt door buurtbewoners die elkaar soms nauwelijks kenden. Hopelijk brengt het ons een mooie buurttuin, maar ook een stukje gezelligheid en sociale betrokkenheid en wordt de buurttuin een succes.
Elke 1e dinsdag van de maand vanaf 19.00 uur komt de vaste club bij elkaar in de tuin om wat onderhoud te doen en onder het genot van een kopje koffie even gezellig bij te praten. U bent van harte welkom om hier bij aan te sluiten. Kom dus gerust eens kijken. En neem uw buurman of buurvrouw eens mee.
Buurttuin Ons Ommetje is mede mogelijk gemaakt door Stadse Boeren en De Nieuwe Wereld.


Foto's

Reacties

Geen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.