LogoBuurtvereniging Ons Ommetje

Het succes van het eerste Ons Ommetje Buurt Ontbijt

Op 28 juni 2015 09:37:16 geschreven door Theunisse.

   
Na enthousiast geflyer en mondelinge reclame was de opkomst boven verwachting. Op 27 juni om 9.00 uur stonden er al een aantal buurtbewoners met schalen vol heerlijkheden om samen te genieten van het eerste ‘Ons Ommetje Buurt Ontbijt’.

Het zonnetje scheen, de stoeltjes en kleedjes lagen klaar en jong en oud was vertegenwoordigd. Buurtgenoten gaven elkaar een hand en deelden hun ontbijtjes. De eigen boterhammen gingen al snel weer terug in de tas. Ook het weer kon de pret niet drukken, want bij de plaatselijke regenbui kropen buren gemoedelijk onder de paraplu en werd er gebuurt, gespeeld en gegeten.

Een greep uit de lekkernijen: poffertjes, zelfgebakken brood, eieren van eigen ‘Ons Ommetje’ kippen, aardbeien uit eigen tuin, Spaanse vleeswaren, tortilla, tomaatjes, mini cakejes, kruidkoek, soepstengels met dip, croissantjes, krentenbollen, beleg, kaas, noten van de eigen notenboom. Kortom, iedereen had zijn of haar best gedaan.

Ook het idee van de buurttuin werd gepromoot en enthousiast ontvangen door de aanwezigen. Er waren zelfs een aantal aanmeldingen voor mensen die hierin iets meer wilden betekenen. Ook tijdens de rommelmarkt op 5 juli zal hier meer aandacht voor komen. Mocht u interesse hebben om te ondersteunen bij het meedenken, opzetten en/of onderhouden van de bakken, dan kunt u zich nog steeds aanmelden bij w.mutsaers@gmail.com.

Al met al was het eerste ontbijt dus een succes en zeker voor herhaling vatbaar. Het idee van een bierproeverij is ook geopperd, dus wie weet wat dat nog brengt. Bedankt iedereen voor het enthousiasme en de gezelligheid. Vertel het tegen je buren en neem ze de volgende keer maar gezellig mee.


Reacties

Geen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.