LogoBuurtvereniging Ons Ommetje

Buitenspeeldag

   
Datum:12 juni 2019
Tijd:13.00-17.00
Locatie:Orseleindstraat / Oijenseweg
Kosten:gratis
Contact:Dorien van Pinxteren



Woensdag 12 juni 2019 was het weer zover. De buitenspeeldag van onze buurt ging weer van start. Een dag waar heel veel kinderen weer naar uitgekeken hadden. Met veel regen zaten we om 13.00 uur te wachten totdat het weer droog zou worden. We hadden weer veel leuke activiteiten en na 14.45 uur kwamen er gelukkig toch nog veel kinderen naar buiten om lekker te spelen.

De voorbereidingen waren al vroeg in volle gang. Een grote stormbaan moest worden opgeblazen, de sumoworstel pakken lagen klaar, voetbalgoaltjes werden klaar gezet, slingers gehangen, hekwerken geplaatst, de spellen moesten op de juiste plek gezet worden en de zandbak moest worden geplaatst.

Rond 14.30/45 uur kwamen de eerste kinderen. Bij de snoeppot moesten de kinderen een polsbandje halen en meteen een gok doen naar het juiste aantal. Ook dit jaar is de snoeppot er weer uit gegaan. Daniel wonend in de philips 2 straat zat met 145 snoepjes dit jaar het dichtst bij de 135 in de buurt.

Voor jong en oud was er een stormbaan. Hier werd flink geklommen en geklauterd. Veel kinderen liepen met rode koontjes rond van het rennen. Zij konden hun energie goed kwijt.
Gelukkig kwam er regelmatig iemand met de snoeptrommel langs met lekker gesponsorde snickers vanuit Lars en Jessie uit de pattonstraat.

Ook was er een zandbak, een groot racecircuit, een tekentafel, blikgooien, stoepkrijten, doelschieten, de haar- en tattoo- studio, skippyen, lopen op lange latten, grote bellen maken, voetballen, touwtjes springen, hockey en het sumo-worstelen. Jong en oud was lekker aan het worstelen.

Verder konden er cakejes worden versierd, was er een schminkster die iedereen heel mooi kon transformeren en konden de nagels worden gelakt en tattoos worden geplaats. Rond 16.45 uur konden de kinderen hun polsbandje inleveren voor een welverdiend bakje friet van Peter Loeffen.

We willen alle vrijwilligers en sponsoren (Beter bewegen, Peter Loeffen, het Vulpunt, Hoffmans, Sanne Bloemen en Boka) nogmaals bedanken voor hun inzet en hopen volgend jaar weer op ze te mogen rekenen. Ook willen we de wijkstichting de stolp en ons welzijn bedanken voor hun bijdrage dit jaar. Alle kinderen en ouders, bedankt voor de gezelligheid. Hopelijk hebben jullie genoten!
Noteer woensdag 10 juni 2020 van 13.00 uur tot 17 uur nu alvast in je agenda! Dan zal de buitenspeeldag 2020 weer zijn. Het is altijd de tweede woensdag van juni. Mochten er nu al vrijwilligers uit onze buurt enthousiast raken en graag mee willen organiseren dan kun je je opgeven via straatspeeldagonsommetje@outlook.com of via 0610016762 (Hettie). We gaan rond februari/maart 2020 beginnen met de voorbereidingen. Mochten er mensen zijn in de buurt die origineel buitenspeel-materiaal voor kinderen willen uitlenen aan de buitenspeeldag. Misschien kun je heel goed schminken. Laat het ons weten!
Evelyn, Patricia, Reena, en Hettie


Gebruik de onderstaande link om een korte video te bekijken van deze middag, of kopieer de link en plaats hem in de adresbalk op internet.
Met dank aan Valerie van Vliet.

https://player.vimeo.com/video/343489480


Foto's

Reacties

Geen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.