LogoBuurtvereniging Ons Ommetje

Buitenspeeldag

Datum:8 juni 2022
Tijd:13.00-17.00
Locatie:
Kosten:
Contact:Dorien van Pinxteren


Woensdag 15 juni 2022 was het weer zover. Een week later als de officiële buitenspeeldag. Op 8 juni was het de hele middag regenachtig en hadden we besloten om de middag een week op te schuiven. Gelukkig was dit mogelijk bij de leveranciers en de accommodatie van de scouting. Om 13.00 uur ging de buitenspeeldag van onze buurt weer van start. Een dag waar heel veel kinderen weer naar uitgekeken hadden. Gelukkig dat het nu weer kan. Het was een warme dag dus we hadden wat extra schaduwplekjes gemaakt en water voor een sproeier kunnen regelen.

De voorbereidingen waren al vroeg in volle gang. Een grote stormbaan, een voetbalveld en een klein luchtkussen moesten worden opgeblazen, het doelschietdoek moest weer dienst doen, de looplatten lagen klaar, slingers gehangen, de koffie/thee en ranja tafel was gereed gemaakt, het racecircuit uitgezet, het sponzenspel was er weer, stoepkrijt was aanwezig, het basketbalveld was weer gereed, haren kleuren en de zandbak moest worden geplaatst.

Rond 13.00 uur kwamen de eerste kinderen. Bij de snoeppot moesten de kinderen een polsbandje halen en meteen een gok doen naar het juiste aantal. Ook dit jaar is de snoeppot er weer uit gegaan. Dit jaar zat Wout van Well met 210 snoepjes het dichts bij de 206 snoepjes die in de pot zaten. Rond de klok van 15.00 uur was het tijd voor een ijsje dat konden de kinderen en de leerlingen van het Hooghuis die ons kwamen helpen bij het de begeleiden van de onderdelen wel gebruiken.

Voor jong en oud waren er luchtkussen. Hier werd flink geklommen en geklauterd. Veel kinderen liepen met rode koontjes rond van het rennen en de zon. Zij konden hun energie goed kwijt. 
Gelukkig konden ze regelmatig hun dorstlessen bij de ranjatafel.

Verder konden er cakejes worden versierd, was er een schminkster die iedereen heel mooi kon transformeren en konden de nagels worden gelakt en tattoos worden geplaats. Rond 16.30 uur konden de kinderen hun polsbandje inleveren voor een welverdiend bakje friet van Peter Loeffen. Bedankt Peter.

We willen alle vrijwilligers en sponsoren (Beter bewegen, Peter Loeffen, Hoffmans, Brabant wonen, buurtvereniging ons Ommetje en Boka) nogmaals bedanken voor hun inzet en hopen volgend jaar weer op ze te mogen rekenen. Ook willen we de wijkstichting de stolp en ons welzijn bedanken voor hun bijdrage dit jaar. Onze speciale dank gaat uit naar de scoutingvereniging. Wij konden gebruik maken van hun accommodatie waardoor we stroom konden afnemen, water voor handen hadden, thee en koffie konden maken, wc's hadden voor de bezoekers en een binnenruimte waar we zouden kunnen schuilen bij slecht weer. Heel erg bedankt voor het open stellen van het scoutinggebouw. Alle vrijwilligers, kinderen en ouders, bedankt voor de gezelligheid en jullie hulp. Hopelijk hebben jullie genoten!

Noteer woensdag 14 juni 2023 van 13.00 uur tot 16.30 uur nu alvast in je agenda! Dan zal de buitenspeeldag 2023 weer zijn. Het is altijd de tweede woensdag van juni. Mochten er nu al vrijwilligers uit onze buurt enthousiast raken en graag mee willen organiseren dan kun je je opgeven via 0648969492 (Doutzen). We gaan rond februari 2023 beginnen met de voorbereidingen. Het zijn meestal zo’n 3 of 4 vergaderingen van 2 uurtjes. Mochten er mensen zijn in de buurt die origineel buitenspeel-materiaal voor kinderen willen uitlenen aan de buitenspeeldag. Of misschien kun je heel goed schminken. Laat het ons weten!


Foto's

Reacties

Geen

Reageer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.